10 thënie për të vlerësuar kohën dhe jetën tuaj

Prishtinë | 19 Nën 2021 | 21:16 | Nga Ekonomia Online

Një pjesë të mirë të kohës e kalojmë mes një niveli të ulët ndërgjegjësimi dhe shpenzimit të kohës pa e vlerësuar atë siç duhet.

Për lexuesit tanë, sjellim një koleksion me thënie të popujve ose njerëzve të njohur rreth jetës dhe vlerë së kohës.

1. Njeriu që ka besim te vetja fiton besimin e të tjerëve

Proverb Hasidik

2. Ju mund të hasni shumë humbje, por nuk duhet të mposhteni. Në fakt, mund të jetë e nevojshme të ndesheni me humbje, kështu që mund të dini kush jeni, nga çfarë mund të ngriheni, si mund të dilni ende prej saj

Maya Angelou

3. Mos u dekurajoni. Shpesh është çelësi i fundit në tufë që hap derën e bllokuar

Thënie popullore.

4. Çfarë qëndron pas teje dhe çfarë qëndron para teje zbehet në krahasim me atë që qëndron brenda teje

Ralph Waldo Emerson

5. Kohët e vështira nuk zgjasin gjithmonë, njerëzit e vështirë po

Robert H. Schuller

6. Jo të gjithë mund të jenë të famshëm, por të gjithë mund të jenë të shkëlqyeshëm, sepse madhështia përcaktohet nga shërbimi

Martin Luther King Jr.

7. Shumica e gjërave të rëndësishme në botë janë arritur nga njerëz që kanë vazhduar të përpiqen kur nuk kishin aspak shpresë

Dale Carnegie

8. Ne jemi thjesht një racë e përparuar majmunësh në një planet të vogël me një yll shumë mesatar. Por ne mund ta kuptojmë Universin. Kjo na bën diçka shumë të veçantë

Stephen Hawking

9. Shumë nga dështimet e jetës janë njerëz që nuk e kuptuan se sa afër suksesit ishin kur u dorëzuan

Thomas Edison

10. Gjërat nuk shkojnë keq dhe nuk të thyejnë zemrën që të bëhesh i hidhur e të heqësh dorë. Ndodhin të të prishin dhe të të ndërtojnë, në mënyrë që të jesh gjithçka që kishe menduar të ishe

Samuel Johnson

Të ngjashme