Thënie të urta nga Ali Asllani

Prishtinë | 18 Nën 2022 | 00:30 | Nga Ekonomia Online

Ali Asllani (1884 – 1966) ishte poet, atdhetar dhe diplomat shqiptar.

Gjeni më poshtë disa thënie të tij të urta:

I ka hije detit vala, i ka hije kalit shala, por më shumë se të gjitha i ka hije burrit fjala.

Femra bën si hije: iu afrove nuk të qas, iu largove të vjen pas.

Ja grushti do të bjeri përmbi krye të zuzarëve; koha është e maskarenjve, po atdheu i shqiptarëve.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme