Rreziku i shfrytëzimit të ngjarjeve reale në film

Prishtinë | 09 Sht 2018 | 16:56 | Nga

Pyetja se si t’i qasemi vuajtjes njerëzore në kamerë i ka bërë konfuzë filmbërësit për dekada.

Nuk ka plan apo projekt kur vjen puna tek kthimi i storieve të lajmeve në vepra kinematografike, dhe derisa filmat si “Schindler’s List” dhe “12 Years a Slave”, janë vlerësuar për shpalosjen e informatave të brendshme dhe mizorive historike në vitet e fundit, vëmendja është kthyer tek ngjarjet që janë të freskëta në memorien tonë kolektive.

Në shumë raste, kjo do të thotë akt i terrorizmit.

Ngjarjet e 11 shtatorit janë bërë narrativë e “United 93” dhe “World Trade Center” në vitin 2006, derisa shpërthimi i vitit 2013 në Boston, inspiroi “Patriots Day” (2016) dhe “Stronger” (2017).

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme