Aspirina e sigurt edhe për pacientët që kanë pasur gjakderdhje në tru

Prishtinë | 10 Mar 2023 | 20:09 | Nga Ekonomia Online

Pacientët që kanë përjetuar sulm të shkaktuar nga gjakderdhja në tru mund të përdoroin aspirinën pa pasur ndonjë rrezik, për të ulur gjasat e sulmeve potenciale të ardhshme dhe problemeve të zemrës, sipas një studimi të ri.

Aspirina hollon gjakun dhe kështu mjekët kanë qenë të kujdesshëm në dhënien e saj, nga frika se mund ta bëjë më keq gjakderdhjen.

Por kërkimi i Lancet sugjeron se nuk rrit rrezikun e gjakderdhjeve të reja të trurit, madje mund ta ulë atë.

Ekspertët thonë se “treguesi i fortë” duhet të konfirmohet me më shumë studime.

Ata këshillojnë që të përdorni aspirinën çdo ditë, vetëm nëse mjeku ua rekomandon atë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme