AKB: Biznesi me kriptovaluta drejt dështimit në Kosovë

Prishtinë | 10 Jan 2022 | 12:54 | Nga Ekonomia Online

Aleanca Kosovare e Bizneseve përmes një postimi në facebook ka thënë se biznesi me kriptovalutave në Kosovë po dështon në munges të ligjeve për të legalizu dhe mbrojtë këtë sektor financiar virtual i cili shumë qytetarve dhe bizneseve u ka sjell përfitime të larta.

“Qeveria e kosovës mori vendim për të sekuestrue paisjet për prodhimin e kriptovalutes kinse për të kursy energji elektrike,sipas një hulumtimi të AKB qytetaret tonë kanë investu në forma të ndryshme në këtë sektor mbi 10 milion €, por përfitimet nga këto investime kapin vlerën mbi 50 milion € gjë që perfituesit nuk kanë treguar gadishmëri për të paguar tatim në fitim”.

AKB tutje ka shkruar se Qeveria e Kosovës duhet të përpilon ligje me të qarta për këto investime tash më me trend global dhe tu a mundësoj qytetarve këtë biznis legal.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme