Avdullah Hoti: Trefishohet numri i të punësuarve

Prishtinë | 25 Mar 2017 | 14:02 | Nga

Ministri i Financave, Avdullah Hoti ka treguar për të arriturat në fushën e punësimit, me ç’rast ka prezantuar periudhën për vitet 2014-2016, e që tregon shifra të punësimit trefish më të larta.

“22 mijë të punësuar të ri në sektorin formal në Kosovë në vitin 2016. Të dhënat zyrtare tregojnë se në vitin 2016 kemi pasur 22,294 të punësuar të ri, që kanë paguar tatimin në pagë dhe kontributin pensional. Ky numër është trefish më i lartë se në vitin 2014, kur kemi pasur vetëm 7,526 punëtorë të ri”, shkruan Hoti.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme