BB-ja ndihmon Kosovën me 15 milionë dollarë për testimin e produkteve

Prishtinë | 13 Qer 2019 | 11:13 | Nga Ekonomia Online

Banka Botërore ka njoftuar se po ndihmon firmat në Kosovë në zvogëlimin e kostove për testimin e produkteve dhe për certifikim të njohur ndërkombëtarisht, nëpërmjet një projekti prej 15.3 milionë dollarëve, që synon përmirësimin e produktivitetit dhe eksporteve.

BB ka shkruar në Facebook se projekti do të ndihmojë jo vetëm firmat por edhe konsumatorët në Kosovë përmes përkrahjes për certifikimin e produkteve për eksport në tregje si Bashkimi Evropian, forcimit të kapacitetit të firmave të orientuara kah eksporti, dhe uljes së kostos së inspektimeve të biznesit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme