Jeff Bezos do të dhurojë 2 miliardë $ për bamirësi

Prishtinë | 14 Sht 2018 | 14:21 | Nga

Njeriu më i pasur në botë ka vendosur ta shpërndajë dashurinë.

Jeff Bezos ka postuar në Twitter-in e tij një deklaratë ku flet për organizatën e bamirësisë: Fondi Dita e Parë e Bezos.

Shumë kanë pyetur se çfarë bën me aq shumë para, ndërkohë që pasuria e tij vetëm shtohet.

Shefi i Amazon do të investojë fillimisht 2 miliardë dollarë nga 150 miliardë që ai zotëron, në qendrat e bamirësisë për njerëzit e pastrehë dhe në qendra edukimi për zhvillimin e fëmijërisë së hershme përmes Fund.

Pavarësisht se filantropia është një mënyrë për të justifikuar të ardhurat kriminale, rasti i Bezos është ndryshe në kapitalizëm sepse ai nuk ishte rritur në të njëjtën mënyrë si disa nga miliarderët e tjerë.

Por kjo nuk është hera e parë që Bezo dhuron, ai ka shpenzuar miliona për edukimin, artin, kërkime mjekësore dhe ka kontribuar me 33 milionë dollarë për emigrantët e papunë.

Megjithatë, Fondi i Ditës së parë të Bezos duket premtues. Bezos po ia jep paratë e tij drejtpërdrejtë drejtuesve të komunitetit, ekspertëve të varfër në terren të cilët kanë nevojë më së shumti dhe mund të kenë më shumë ndikim.

Qasja në arsim cilësor në fëmijërisë të hershme është një mënyrë e provuar për të mundësuar suksesin e fëmijëve në të ardhmen. Pra, Bezos po i vë paratë e tij për një qëllim të mirë dhe shumë të nevojshëm.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme