Zharku kërkon nga Italia ratifikimin e marrëveshjes për transport

Prishtinë | 01 Dhj 2016 | 12:02 | Nga

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, priti në takim ambasadorin italian në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi dhe zëvendësambasadorin italian, Matteo Corradini.

Në këtë takim u bisedua për marrëveshjen ende të panënshkruar bilaterale për transportin e udhëtarëve dhe të mallrave, e cila pritet të ratifikohet nga Parlamenti dhe Senati italian.

Ministri Zharku kërkoi rritjen e kontigjentit të lejeve të transportit derisa të aprovohet kjo marrëveshje.

Ndër të tjera, ambasadori italian njoftoi ministrin Zharku për shprehjen e interesimit nga disa kompani italiane për të investuar në sektorin e infrastrukturës hekurudhore në Kosovë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme