Indeksi i Kostos së ndërtimit në Kosovë u ngrit për 1 % në tremujorin e dytë

Prishtinë | 11 Sht 2019 | 10:09 | Nga Ekonomia Online

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Kostos së Ndërtimit në Kosovë” (IKN) ) për tremujorin e dytë (TM2) të vitit 2019, viti bazë 2015=100.

Indeksi i tërësishëm i Kostos së Ndërtimit në Kosovë (IKN) u ngrit për 1.0% në tremujorin e dytë (TM2) 2019, krahasuar me TM1 2019. Ngritje më të madhe kishin kategoritë:
materialet (1.0%); pagat (2.0%); makineritë (0.6%); dhe kostot e tjera (0.1%).
Ngritja e çmimeve u neutralizua, kryesisht me rënien e çmimeve sipas kategorive te transporti (-1.2%) dhe energjia (-0.1%).

Ndërkaq, krahasuar TM2 2019 me periudhën e njëjtë të vitit paraprak (TM2 2018), Indeksi i Kostos së Ndërtimit pati ngritje prej 1.4%. Ngritja u vërejt kryesisht të kategoritë: materialet
(0.6%); pagat (2.0%); makineritë (0.6%); transporti (17.8%); dhe kostot e tjera (2.1%).
Ndërsa, rënie pati energjia me (-1.2%), krahasuar me te njëjtën periudhe të vitit paraprak.

Të ngjashme