5 shenja se jeni një maniak i punës

Prishtinë | 11 Kor 2019 | 21:00 | Nga Ekonomia Online

Edhe pse fjala workaholic (maniak i punës) është mjaft e përhapur, fenomeni i vërtetë mund të pengojë marrëdhëniet ndër-personale, si dhe të ndikojë në shëndetin mendor dhe fizik.Një person workaholic ndihet i shqetësuar dhe në ankth kur nuk punon.

Për një person workaholic, puna është përparësi. Ka pak gjasa ta kalojnë kohën me njerëz të tjerë, brenda dhe jashtë punës.

Personat workaholic i kushtojnë pak ose aspak kohë aspekteve të tjera të jetës.

Një workaholic nuk e zotëron problemin. Ata do t’ua hedhin fajin rrethanave, si nevoja për t’u ngritur në detyrë, kolegët dembelë dhe natyrisht, mbingarkesa

Workaholic nuk janë të lumtur. Njerëzit të cilët e bëjnë punën e tyre me pasion dhe investojnë shumë energji në atë që bëjnë nuk janë workaholics.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme