Katër tipet e personaliteteve që gjeni në punë

Prishtinë | 24 Sht 2019 | 23:20 | Nga Ekonomia Online

“Kimia” luan një rol të madh edhe në marrëdhëniet në punë, në suksesin dhe karrierën tuaj në përgjithësi.

Por, se a do të shkoni mirë me një koleg varet gjithashtu nga tipi i personalitetit.

Më poshtë gjeni katër tipat kryesorë të personaliteteve që hasim në zyrë:

PIONIERËT nxisin energji dhe imagjinatë. Janë praktikë, spontanë dhe të përshtatshëm. Ata janë mendimtarë krijues dhe besojnë se rreziqet e mëdha sjellin gjëra të mëdha.

KUJDESTARËT vlerësojnë stabilitetin dhe sjellin rendin. Ata janë praktikë, të kujdesshëm ndaj detajeve dhe të rezervuar. Ata marrin vendime, me qëllim që të ruajnë status quo.

DREJTUESIT vlerësojnë sfidën. Janë teknikë, sasiorë dhe logjikë. Janë të drejtpërdrejtë në mbështetjen e tyre ndaj njerëzve dhe problemeve.

INTRIGUESIT vlerësojnë marrëdhëniet dhe bëjnë bashkë ekipin. Janë të ndjeshëm, diplomatikë dhe të orientuar ndaj marrëdhënieve. Janë në harmoni me situatat dhe i shohin ato gri, më shumë se sa e zezë apo e bardhë.

Të ngjashme