Kur ju pyesin “Sa e keni pagën?”

Prishtinë | 26 Shk 2020 | 22:30 | Nga Ekonomia Online

“Sa është paga juaj e tanishme?”, ju pyet një intervistues pune. Ju nervozoheni në çast, pa ditur si të përgjigjeni.

Disa mund t’ju këshillojnë që t’i bëni bisht pyetjes ose të jepni një shifër të përafërt për të shmangur shifrën e saktë, por sipas Suzy Welch, mënyra më e mirë për të siguruar vendin e punës, është thjesht duke thënë të vërtetën, por përmes dy hapave:

  1. Njihni vlerën tuaj në treg. Tregohuni të zgjuar dhe bëni kërkime”, thotë ajo. “Interesohuni sa është paga e përafërt e punës dhe sa të vlefshme janë aftësitë tuaja në tregun e hapur.”
  2. Tregojeni pagën tuaj. Në këtë mënyrë, ju tregoni se jeni të sinqertë dhe keni integritet.

Të ngjashme