Liderët janë të hapur dhe përfitojnë nga kritikat

Prishtinë | 29 Maj 2020 | 23:00 | Nga Ekonomia Online

Në botën biznesit, ndryshe nga bota e artit, kritikat merren shpesh negativisht.

Por kriticizmi konstruktiv është thelbësor në çdo fushë që kërkon kreativitet, inovacion, dhe zgjidhje problemesh.

Meqenëse lidershipi i kërkon të trija, liderët janë të kujdesshëm jo vetëm për të qenë të hapur ndaj kritikave, por ata janë gjithmonë në kërkim të kritikave konstruktive.

Pyet njerëzit – bëni raporte të drejtpërdrejta, kolegët, klientët – për të nxitur qasjet dhe idetë tuaja.

Kritikat mund të jenë qasje të dobishme për të testuar idetë dhe për të mbajtur punonjësit dhe skuadrën në përgjegjësi të vazhdueshme.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme