Media e paguar dhe besimi i konsumatorëve

Prishtinë | 12 Tet 2018 | 07:19 | Nga Ekonomia Online

Duke kuptuar format e medias dhe se çfarë mund të bëjnë ato e çfarë jo do ju ndihmojë të rregulloni shpenzimet e reklamave.

Besimi i konsumatorëve është i rëndësishëm për biznesin tuaj. Njerëzit të cilët ju besojnë janë më shumë të gatshëm të jenë konsumatorë të përsëritur dhe t’ju referojnë tek të tjerët. Gjithashtu mund të dërgojë në media të fituara si vlerësimet pozitive online dhe angazhimin e admiruesve dhe ndjekësve në media sociale.

Njerëzit kanë më shumë gjasa të besojnë marketingun me fjalë goje i cili është një formë e fitimit të medias. Kur ata referohen tek ju, kanë më shumë besim në këtë referim se sa në reklamat e paguara.

Media e paguar

Media e paguar në thelb është çdo lloj medie të cilën ju e paguani. Nëse ju paguani dikë për të drejtuar një shpallje në faqen e tyre, kjo është medie e paguar. Në qoftë se ju paguani një botim për të shkruar për ju, edhe kjo është një formë e medias të paguar. Ajo gjithashtu mund të përfshijë forma të ndryshme të marketingut në qoftë se ju jeni duke paguar një komision për dikë që ju referon apo i shet produktet tuaja.

Media e paguar është vetëm një nga tre format e mediave të përdorura në fushatat e marketingut (të paguara, në pronësi, dhe të fituara).

Media të fituara

Mundohuni të mos e ngatërroni shtrirjen e medias si një formë e mediave të paguara. Në qoftë se ju paguani një publicist të sigurojë mbulim mediatik për ju, ata janë ende duke e fituar atë mbulim mediatik për ju. Ju nuk po paguani konsumatorët apo publikimet drejtpërdrejtë kështu qe termi media e paguar nuk aplikohet.

Media e fituar është një nga format më të besuara të mediave që ju mund të përdorni. Media e fituar vjen nga përmendjet spontane të mediave dhe fjalëve të gojës. Njerëzit pra, nuk e shohin atë si një reklamë. Kjo është e zakonshme në reklamat kombëtare.

Reklamat kombëtare

Një reklamë kombëtare është ajo që imiton një artikull të shkruar nga një gazetar. Ajo vjen në formën e ‘përmbajtjes së sponzorizuar’ dhe është e shënuar në mënyrë të qartë si e tillë. Megjithatë, shumica e njerëzve nuk e kuptojnë dallimin. Një studim i kohëve të fundit tregoi se rreth 70 për qind e njerëzve të anketuar në lidhje me një artikull të New York Times kanë menduar se një reklamë kombëtare ishte një artikull aktual.

A munden reklamat kombëtare të fitojnë besimin? E dhimbshme për të thënë, por që kur shumica e njerëzve nuk shohin dallim në mes të mediave të fituara dhe mediave të paguara, ju mund të prisni që të fitohet besimi nga reklamat kombëtare gjithashtu. Kjo është një formë e mediave që ju mund ta paguani e që krijon një përfitim të ngjajshëm me një gazetar që kërkon të bëjë një artikull pa pasur nevojë të paguani për të.

Vendosja mund të rrisë besimin

Vendosja e reklamave në faqet e duhura të internetit mund të ndërtojë besimin. Si? Në të njëjtën mënyrë mundet edhe marketingu i fjalëve të gojës.

Njerëzit besojnë publikime të caktuara mbi të tjerët. Vetëm shihni shikueshmërinë e mediave të ndryshme të tilla si CNN, Fox News, Wall Street etj. Kur ju reklamoni në një botim që njerëzit i besojnë, ka më shumë gjasa që ata t’ju besojnë juve. Ata e shohin reklamën tuaj dhe besojnë se publikimi nuk do të shfaqë reklama nga kompanitë që ata nuk iu besojnë.

Përderisa reklamat nuk mund të blejnë besimin drejtëpërdrejtë, ku ju i vendosni ato mund t’u japë besimin, në bazë të mendimit të konsumatorëve në lidhje me faqen që tregon reklamën.

Besimi dhe reklamat

Mos u mbështetni vetëm në mediat e paguara për t’ju besuar. Për shkak se besimi fitohet, media e paguar nuk është mënyra më efektive për të fituar këtë besim. Ju nuk mund të bleni besimin nga konsumatorët. Megjithatë, përdorimi i duhur i mediave të paguara mund të ndihmojë në rritjen e besimit nga klientët.

Përveç reklamave kombëtare që shihen si të njejta me artikuj të shkruar nga një gazetar, një reklamë e vendosur në mënyrë të duhur mund të fitojë besimin nga faqja e internetit që e shfaqë atë reklamë. (Entrepreneur)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme