Ministri Murati dhe opozita përplasen për Trustin

Prishtinë | 26 Maj 2022 | 11:10 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Financave, Hekuran Murati, është përplasur në seancën e Kuvendit me deputetët e opozitës sa i përket tërheqjes në Trust dhe masave të qeverisë karshi krizës së çmimeve.

Ai tha se familjet me asistencë sociale, studentët e pensionistët kanë zero para në Trust, andaj miratimi i tërheqjes së të hollave nga trusti s’ju ndihmon këtyre familjeve.

“Sa kanë trust familjet në asistencë sociale, zero, sa kanë trust studentët zero, sa kanë trust pensionistët zero, sa kanë trust ata që paguhen me pagë minimale, mundem me i pasë 100 euro, që 30% i bie 30 euro me këto masa po doni me i ndihmu këto familje”, u shpreh Murati.

Ai ka kritikuar opozitën se nuk e kanë përkrahur marrëveshjen me Bankën Botërore për zgjerimin e skemës sociale.

“Në krizë inflacionare të tillë çka duhet të bëhet është që t’i mbështesë ata që kanë nevojë më së shumti, e që janë rastet sociale, qeveria për tërë vitin kemi rritë buxhetin për mbështetje ndaj këtyre familjeve dhe kemi dizajnuar skemën që familjet që kanë më shumë fëmijë të përfitojnë më shumë. Ne kemi sjellë marrëveshjen me Bankën Botërore që zgjeron skemën sociale, por ju s’po e votoni”, tha ai.

 

Të ngjashme