Mungesa e fuqisë punëtore: 59 për qind e punëtorëve të interesuar të ndryshojnë industrinë ku punojnë

Prishtinë | 18 Nën 2021 | 19:00 | Nga Ekonomia Online

Nëse jeni duke luftuar për të plotësuar vendet e punës, merrni parasysh të kontaktoni punëtorët në industri të ndryshme nga tuajat.

Sipas indeksit të fundit të besimit të fuqisë punëtore të LinkedIn, 59 për qind e punëtorëve ose po kërkojnë në mënyrë aktive të ndryshojnë industri ose po mendojnë ta bëjnë këtë, bazuar në 4,873 të anketuar nga 9 tetori deri më 22 tetor. Pse? Paga më e mirë, sipas 54 për qind e të anketuarve. Por shumë njerëz (48 përqind) shprehin interes për të gjetur një punë që përputhet më mirë me vlerat e tyre dhe shumë (44 për qind) duan më shumë mundësi për të përparuar në rolet e tyre.

Ky është një tjetër aspekt i Dorëheqjes së Madhe, pasi gjithnjë e më shumë punëtorë rishikojnë marrëdhëniet e tyre me punën, duke i çuar ata në dorëheqjen masive. Punonjësit kanë shumë pushtet në tregun e punës për momentin, veçanërisht pasi punësimi është rritur. Sipas raportit të Byrosë së Statistikave të Punës të publikuar së fundi, ekonomia e SHBA-së shtoi 531 000 vende pune në listën e pagave jo-bujqësore në tetor.

Bizneset vazhdojnë të përballen me konkurrencë të lartë për punëtorët: Shkalla e papunësisë në SHBA ra në 4.6 për qind nga 4.8 për qind.

Amerikanët po kthehen në punë, por ata po tregohen më selektivë jo vetëm për punëdhënësit e tyre, por edhe për kompensimin e tyre. Raporti i tetorit të punës tregoi gjithashtu se pagat u rritën nga viti në vit me 0.35 për qind, pak më pak se 0.6 për qind e shtatorit.

Sipas Raportit Kombëtar të Punësimit të ADP-së më të fundit, 459 000 vende pune iu shtuan sektorit të ofrimit të shërbimeve në tetor (krahasuar me 113,000 në sektorin e prodhimit të mallrave).

Vetëm industria e mikpritjes shtoi 185 000 vende pune. Nëse drejtoni një restorant, hotel dhe biznese të tjera të përqendruara në shërbime, tani mund të jetë koha për të parë jashtë rrezes tuaj të zakonshme të punësimit për njerëzit që ju nevojiten – dhe madje mendoni të rrisni pagat më shumë nëse mundeni.

Të ngjashme