Oda Amerikane kërkon nga Kuvendi të mos e votojë tërheqjen nga Trusti

Prishtinë | 22 Qer 2022 | 11:26 | Nga Ekonomia Online

Oda Amerikane ka kërkuar nga Kuvendi i Kosovës që të mos votojë tërheqjen e kursimeve pernsionale.

Sipas kësaj ode të mundësuarit e tërheqjes së kursimeve pensionale nuk duhet të jetë përgjigje në sfidat aktuale ekonomiko-sociale të vendit.

Kjo odë ka thënë se nuk mbështesin nisma që e gërryejnë perspektivën për jetë të dinjitetshme pas moshës së pensionimit.

“Oda Amerikane thekson se pavarësisht autoritetit të tyre, deputetët e Kuvendit të Republikës kanë përgjegjësi që të nxjerrin politika të cilat garantojnë dhe përmirësojnë në mënyrë të vazhdueshme mirëqenien e qytetarëve, prandaj nuk mbështet nismat të cilat gërryejnë perspektivën për jetë të dinjitetshme pas moshës së pensionimit”, thuhet në komunikatë.

Sot në Kuvendin e Kosovës pritet të votohet projektligji për tërheqjen e një përqindje të kursimeve nga Trusti. 

Të ngjashme