Reshitaj: “Kosova e Re” do të ndërtohet sipas standardeve evropiane

Prishtinë | 20 Dhj 2017 | 14:49 | Nga

Ministrja e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Albena Reshitaj, në takimin e Komitetit drejtues të projektit “Kosova e Re” ku është anëtare, vlerësoi se ky projekt do të ndërtohet sipas standardeve të Bashkimit Evropian, për të reduktuar ndotjen e ajrit si dhe ruajtjen e shëndetit të qytetareve dhe mjedisit në përgjithësi.

“Përkushtimi jonë mbetet zhvillimi ekonomik i vendit, krijimi i investimeve strategjike por gjithnjë duke pasur në konsideratë dhe prioritet mbrojtjen e mjedisit dhe reduktimin e ndotjes së ajrit”, tha ajo.

Në këtë linjë për të evituar ndotjen e ajrit, gjatë takimeve të komitetit drejtues për ndërtimin e këtij termocentrali, ministrja Reshitaj ishte ajo që kërkoi dhe ishte e vendosur që filtrat e këtij termocentrali të jenë nga teknologjia e fundit për pastrimin e ajrit.

“‘Kosova e Re’ do të ndërtohet bashkë me filtrat e teknologjisë së fundit për filtrimin e ajrit dhe evitimin e ndotjes së mjedisit”, shtoi nder të tjerash ministrja Reshitaj e cila u zotua që ministria që ajo drejton do t’i përmbushë të gjithë obligimet që dalin nga ky projekt.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme