Rukiqi: Ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë ka projekte për rritjen e investimeve

Pejë | 26 Nën 2018 | 13:00 | Nga Besjana Bajrami

Pas ceremonisë së nënshkrimit të themelimit të Odës bilaterale të Kosovës dhe Shqipërisë, kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi tha se ndërmjet dy vendeve ka projekte të përbashkëta për rritjen e investimeve, raporton Ekonomia Online.

“Kemi projekte të përbashkëta që kanë për qëllim rritjen e investimeve, promovimin e ndërmarrjeve tona”.

“Rritja e investimeve reciproke do të duhej të ishte qëllimi i kësaj ode. Për keqardhje është fakti që ka shumë barriera tarifore dhe jotarifore. Edhe pse sot është diskutuar për këto barriera, por ende nuk po bëhet mjaftueshëm. Premtimin e heqjes së barrierave nga dy qeveritë, ne do ta monitorojmë këtë situatë”.

Kryetarja e Odës Ekonomike të Shqipërisë, Ines Muncostepa, tha se kjo marrëveshje është e rëndësishme dhe ndihmon ekonominë e dy vendeve, raporton EO.

“Ishte një moment i rëndësishëm për odat tona dhe së fundmi arritëm të kurorëzojmë bashkëpunimin duke krijuar idenë e përbashkët. Përveç faktorit të promovimit, me këtë do të sigurojmë mbështetjen e ndërmarrjeve në mënyrë që të garantojmë lobimin në qeveritë tona lidhur me barrierat tarifore dhe jotarifore”.

Ruzhdi Kurtishaj, kryetar i shoqatës së Transportit, tha se nuk i është kushtuar vëmendje e duhur heqjes së taksës.

“Ne kemi pritur nga takimi i qeverive për ta diskutuar çështjen e taksës. Taksa si e tillë është shumë, e cila po dëmton bizneset dhe ne kemi pritur nga qeveritë që kjo taksë të zbritet dhe t’u mundësohet bizneseve të zhvillojnë aktivitetin më lirë, mirëpo kjo fatkeqësisht nuk ka ndodhur”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme