CNN promovon Kosovën dhe Shqipërinë për sezonin turistik 2022, kjo është arsyeja

Prishtinë | 12 Pri 2022 | 18:36 | Nga Ekonomia Online

Kosova, Shqipëria dhe Bosnja janë tri vende të rajonit të cilat sugjerohen për turizëm, në sezonin veror të këtij viti.

Ky sugjerim vjen ngase vendet e lartcekura konsiderohen si zona me rrezik të ulët nga pandemia COVID-19.

“Njerëzit që duan të bëjnë një udhëtim në Evropë, por duan të shmangin destinacionet me rrezikun më të lartë, kanë vetëm disa zgjedhje: Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina dhe Kosova, të gjitha në Gadishullin Ballkanik ose Armenia, në rajonin malor të Kaukazit”, shkruan CNN.

CNN bazohet në analizat e Qendrave Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, të cilat kanë kategorizuar vende në katër nivele, sipas rrezikshmërisë nga COVID dhe masave anti-COVID.

Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve nuk shtuan asnjë destinacion të ri në kategorinë e nivelit 4 të rrezikut më të lartë për udhëtime.

Në fakt, shtatë destinacione në Azi dhe Karaibe u zhvendosën në kategorinë me rrezik më të ulët të CDC-së për udhëtime gjatë pandemisë, që është Niveli 1.

Por pjesa më e madhe e vendeve të Evropës mbeten ende në Nivelin 4, pra me rrezik të madh.

Mbretëria e Bashkuar, për shembull është në nivelin 4 që nga 19 korriku 2021.

Të ngjashme