Lufta në Ukrainë lë pasoja tek sezoni turistik veror në Shqipëri

Prishtinë | 06 Maj 2022 | 11:46 | Nga Ekonomia Online

Pasojta e luftës në Ukrainë vlerësohet se do të vërehen edhe tek turizmi shqiptar.

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit e Shqipërisë, Mirela Kumbaro thotë se lufta në Ukrainë do të ketë pasoja tek sezoni turistik veror, por shton se shpreson që ardhja e turistëve nga vende të tjera të zbusë efektet e këtyre pasojave.

Kumbaro thotë se strategjia e ngritjes së hoteleve nga investitorë strategjikë, do të fillojë të japë rezultat me kalimin e kohës, pas ngadalësimeve nga tërmeti dhe pandemia e Covid-it.

Të ngjashme