Barazia në marrëdhënie ndikon në dëshirë më të madhe seksuale te femrat

Prishtinë | 17 Nën 2022 | 22:36 | Nga Ekonomia Online

Gjetjet e një studimi, të publikuara në “The Journal of Sex Research”, hedhin dritë të re mbi kontekstet e marrëdhënieve që ndikojnë në dëshirën seksuale të femrave.

“Eksplorimi i çështjes së dëshirës seksuale femërore është magjepsës duke pasur parasysh kompleksitetin e saj dhe se sa e neglizhuar ka qenë kjo zonë,” tha Simone Buzwell, një pedagoge e lartë në Universitetin e Teknologjisë Swinburne dhe autore përkatëse e studimit të ri.

“Vendosa të eksploroj çështjen e dëshirës së ulët seksuale të femrave në mënyrë specifike pasi ajo raportohet zakonisht në mjediset klinike dhe është shumë rezistente ndaj trajtimit”.

Në studim, 299 grave australiane të moshës 18 deri në 39 vjeç iu kërkua të mendonin për marrëdhënien e tyre aktuale gjatë vitit të kaluar dhe t’i përgjigjen një sërë pyetjesh, të tilla si “Kush ishte më i vetëdijshëm për ndjenjat e tjetrit?”, “Kush arriti të ta përdorin kohën ashtu siç dëshironte ai/ajo?”, dhe “Kush i ndryshoi zakonet dhe mënyrat e tyre për të bërë gjërat më shumë për të ndihmuar apo kënaqur tjetrin?”

Studiuesit zbuluan se pjesëmarrësit që kryesisht u përgjigjën “të barabartë” kishin më shumë gjasa të pajtoheshin me deklarata të tilla si “Marrëdhënia ime me partnerin tim më sjell shumë lumturi” në krahasim me ata në marrëdhënie të pabarabarta.

“Gratë me kënaqësi më të madhe në marrëdhënie, nga ana tjetër, raportuan një nivel më të lartë të dëshirës seksuale në një kontekst partner. Rezultatet theksojnë se dëshira e ulët seksuale e femrave ka të ngjarë të jetë një problem që të dy njerëzit në lidhje mund ta zgjidhin së bashku”, tha Buzwell për PsyPost.

Të ngjashme