A e dëmton beben udhëtimi gjatë shtatzënisë?!

Prishtinë | 15 Nën 2016 | 18:30 | Nga

Asgjë më të bukur nuk ka se pushimi vjetor dhe udhëtimet në det, mal, banjë dhe fshat, madje edhe për shtatzënat. Edha ato, nëse shtatzënia zhvillohet pa probleme, munden pa u frikësuar që të nisen në rrugë me veturë.

Patjetër të lidhni rripin e sigurisë por vetëm nën stomak, jo mbi të.

Vështirësitë eventuale në shtatzëni mund të shfaqen tre muajt e parë, kur shfaqen mundimet e shpeshta për shkak të përshtatjes së organizmit.

Në valixhe, pos dokumenteve personale, patjetër të keni librezën shëndetësore, konstatimet mjekësore dhe telefonin e mjekut i cili përcjell shtatzëninë tuaj… Vishni rroba të rehatshme dhe mos u brengosni. Vozitja e veturës nuk do të dëmtojë beben.

Me tren udhëtimi është më i rehatshëm, ndonëse mund të zgjasë shumë

Udhëtimi me tren është më i rehatshëm për shtatzënat, sepse në çdo çast mund të çohet në këmbë dhe të shëtisë, ndërkaq edhe më rehat do të ndihet nëse merr trenin e fjetjes.

 Nëse vetura juaj nuk ka rregullator klime, para se të niseni në rrugë hapni dyert e veturës, ndërkaq gjatë vozitjes bëni shpesh pauza, në mënyrë që t’i shpini këmbët.

Kur të dilni nga vetura, patjetër duhet të shëtisni pak, sepse fëmija juaj ka nevojë për rritjen e qarkullimit të oksigjenit. Veturën gjithmonë par kojeni në hije.

Nuk duhet të vozisni shpejt, nuk do t’ju përshtatet vozitja e këtillë, andaj mos u ngutni. Kënaquni me udhëtimin.

Kini parasysh që aerbagu nuk paraqet rrezik për beben në rast aksidenti, sepse fryhet vetëm në zonën e kokës dhe të koshit të kraharorit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme