Budallallëku i lashtë dhe pa fund

Prishtinë | 13 Gus 2016 | 23:00 | Nga

“Dy gjëra janë të pafundme: universi dhe budallallëku njerëzor, por në lidhje me universin kam ende dyshime”. Fraza e Albert Einstein shpreh një ide të lashtë…

Që në vitin 250 para Krishtit, libri biblik Eklesiastët paralajmëronte: “I pafundmë është numri i të marrëve”, duke zbuluar se problemi ishte i ditur tashmë në të gjithë peshën e tij. Pastaj, i pari budalla i historisë ishte… pikërisht Adami: për të shijuar një frut, ai humbi parajsën.

Po çfarë nënkupton budallallëku? Koncepti, instiktivisht i njohur për të gjithë, duket se gjithsesi i shpëton cilitdo shpjegim shkencor. Nuk është e kundërta e inteligjencës, ka në fakt persona inteligjentë, që ndonjëherë na shfaqen si budallenj…

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme