Aeroporti vjenez merr centralin më të madh të energjisë diellore në Austri

Prishtinë | 19 Tet 2021 | 16:41 | Nga Ekonomia Online

Termocentrali më i madh diellor në Austri po ndërtohet në Aeroportin e Vjenës. Tetë uzina diellore do të prodhojnë pothuajse një të tretën e konsumit vjetor të energjisë elektrike të aeroportit, i cili është i barabartë me konsumin e 7,000 familjeve.

Austria dëshiron të mbulojë 100 për qind të nevojave të saj për energji të rinovueshme deri në vitin 2030.

Edhe pse aviacioni me 2.7 për qind shkakton vetëm një pjesë të vogël të emetimeve globale të CO2, Aeroporti i Vjenës po merr pjesën e tij të përgjegjësisë dhe po e zvogëlon vazhdimisht këtë përqindje me termocentralet diellore, lëvizshmërinë elektronike dhe teknologjitë e reja.

“Aeroporti i Vjenës ka dërguar një sinjal të qartë për të ardhmen”, tha Sekretari Shtetëror për Ministrinë e Klimës dhe Energjisë, Magnus Brunner.

Me 55 mijë panele diellore me një fuqi maksimale prej 24 megavat në një sipërfaqe prej 24 hektarësh, termocentrali i ri do të japë 30 milionë kilovat-orë energji elektrike në vit.

Ndryshe, impianti duhet të përfundojë dhe të vihet në punë në pranverën e vitit të ardhshëm.

Të ngjashme