Akademia Amerikane e Pediatërve: Nga 2 vjeç e lartë, të gjithë me maska

Prishtinë | 20 Kor 2021 | 14:58 | Nga Ekonomia Online

Të gjithë fëmijët që rikthehen në shkolla, kopshte dhe çerdhe, nga 2 vjeç e lart, duhet të mbajnë maska pavarësisht nëse kanë bërë apo jo vaksinën e koronavirusit. Rekomandimi erdhi nga Akademia Amerikane e Pediatërve, një sugjerim shumë më i rreptë sa nga ai i nxjerrë nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve muajin e kaluar.

Megjithatë, rekomandimi nuk parashikohet të vihet në zbatim nga të gjithë shtetet. Sipas CNN, të paktën 9 prej tyre, Arkansas, Arizona, Xhorxhia, Ajoua, Oklahoma, Karolina e Jugut, Teksas, Jutah dhe Vermont, kanë miratuar ligje që i ndalojnë autoritet lokale të kërkojnë me detyrim mbajtjen e maskës nëpër shkolla. Lista e shkollave që nuk lejojnë detyrimin e mbajtjes së maskës ndryshon vazhdimisht, por deri tani kjo po ndodh në shtete ku Guvernatorët janë nga Partia Republikane.

Edhe pse rekomandimi është kritikuar, Dr Antohony Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar Amerikan për Sëmundjet Alergjike dhe Infektive, thotë se ai është me vend, sidomos në zonat ku numri i rasteve me koronavirus po rritet ndjeshëm në javët e fundit.

Disa shtete, si Konektikat, Havai, Nju Meksiko, Nju-Jork, Virxhinia dhe Uashingtoni kanë deklaruar se do të ndjekin rekomandimet e akademisë dhe do të vendosin me detyrim mbajtjen e maskës pavarësisht statusit të vaksinës te secili individ. Ndërsa Kalifornia ia ka lënë këtë vendim në dorë autoriteteve lokale në vend që të marrë një vendim në nivel qendror.

Të ngjashme