Anglia ‘më shumë gjasa’ se Evropa të ketë Krishtlindje normale falë vaksinave

Prishtinë | 23 Nën 2021 | 15:26 | Nga Ekonomia Online

Mbretëria e Bashkuar ka “më shumë gjasa” të ketë një Krishtlindje normale sesa vendet e tjera evropiane falë prezantimit të suksesshëm të vaksinimit, thotë një ish-sekretar i shëndetësisë në Angli.

Jeremy Hunt, kryetar i Komitetit të Përzgjedhur të Shëndetit dhe Kujdesit Social të Commons, ka thënë për BBC se Mbretëria e Bashkuar “ka programin më të mirë të vaksinës përforcuese ndaj COVID-19 në Evropë”.

“Përdorimi fillestar i vaksinës do të thotë që Britania e Madhe do të ketë një Krishtlindje më normale këtë vit se vendet e tjera evropiane”.

Vendet evropiane, përfshirë Austrinë, Belgjikën dhe Holandën, kanë vendosur kufizime të reja ose bllokime përballë rritjes së infeksioneve me koronavirus.

Të ngjashme