Barnier: Vështirë të shihet se mund të ketë marrëveshje të Brexit

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 23: EU chief Brexit negotiator Michel Barnier speaks during a press conference in the German federal foreign ministry on September 23, 2019 in Berlin, Germany. Barnier had argued in a speech the previous week that the United Kingdom may need an extra year to come up with a deal for the country's exit from the European Union, known as Brexit, and that such a period would allow for time at its conclusion's implementation to be used to decide on the contentious issue of how to handle the Irish border. (Photo by Adam Berry/Getty Images)
Prishtinë | 23 Sht 2019 | 19:23 | Nga Ekonomia Online

Negociatori i Bashkimit Evropian për Brexit, Michel Barnier, ka thënë se kërkesat e Britanisë së Madhe janë të papranueshme.

Sipas tij sugjerimet e Qeverisë së Britanisë së Madhe për ndryshime të marrëveshjes së tërheqjes së Brexit duke qenë të papranueshme e bëjnë edhe më të vështirë që të shihet se si mund të gjendet një zgjidhje.

“Ne respektojmë vendimin e Britanisë për ta lënë BE-në, për të lënë tregun, për të lënë Bashkimin Doganor”, ka thënë Barnier në konferencë të përbashkët me Ministrin e Jashtëm të Gjermanisë, Heiko Mass.

Ai ka thënë se negociatat mes Britanisë së Madhe dhe BE-së janë në një fazë shumë sensitive.

Të ngjashme