Blinken thotë se Kina po vepron në mënyrë “më agresive jashtë vendit”

Prishtinë | 03 Maj 2021 | 09:41 | Nga Ekonomia Online

“Po sillet sikur dikush që po përpiqet të konkurrojë padrejtësisht dhe gjithnjë e më shumë në mënyra kundërshtuese. Por ne jemi shumë më efektivë dhe më të fortë kur bashkohemi me vendet që ndajmë të njëjtat mendime dhe që jemi dëmtuar ngjashëm për t’i thënë Pekinit: Kjo nuk mund dhe nuk do të qëndrojë”.

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, ka thënë se Kina kohët e fundit është duke vepruar në mënyrë “më agresive jashtë vendit” dhe po sillet “gjithnjë e më shumë në mënyra kundërshtuese”.

I pyetur në një intervistë të CBS News nëse Washningtoni po shkon drejt një konfrontimi ushtarak me Pekinin, Blinken tha: “Një gjë e tillë është thellësisht kundër interesave të Kinës dhe Shteteve të Bashkuara për të arritur në atë pikë”, shkruan Reuters, transmeton Klan Kosova.

“Ajo që kemi parë gjatë viteve të fundit është që Kina po vepron në mënyrë më shtypëse brenda dhe më agresive jashtë vendit. Ky është një fakt”.

“Po sillet sikur dikush që po përpiqet të konkurrojë padrejtësisht dhe gjithnjë e më shumë në mënyra kundërshtuese. Por ne jemi shumë më efektivë dhe më të fortë kur bashkohemi me vendet që ndajmë të njëjtat mendime dhe që jemi dëmtuar ngjashëm për t’i thënë Pekinit: Kjo nuk mund dhe nuk do të qëndrojë”.

Të ngjashme