Britani, spitalet do të ofrojnë tamponë pa pagesë për gratë e shtruara

Prishtinë | 05 Mar 2019 | 19:12 | Nga Ekonomia Online

Gratë dhe vajzat të cilat kanë nevojë për mjete sanitare gjatë kohës sa qëndrojnë në spital, do të kenë qasje në tamponë dhe produkte tjera pa pagesë në Britani.

Ky veorim vjen pas një fushate të Asociacionit Britanik Mjekësor që tregon se shumë spitale ofrojnë rroje dhe shkumë për rroje për burrat, por nuk ofrojnë produkte sanitare.

NHS England tha se ishte “absolutisht e drejtë” që gratë të kenë akses në produktet e përditshme dhe të domosdoshme, përderisa janë në spital.

Bamirësia Freedom4Girls tha se tamponët duhet të jenë në dispozicion kudo.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme