Çfarë po ndodh me pasaktësinë e trenave në Zvicër?

Prishtinë | 20 Nën 2021 | 10:07 | Nga Ekonomia Online

Këtë vit thuhet se një në pesë trena zviceranë mund të vonohet, transmeton albinfo.ch.

Ndoshta kjo gjë nuk do t’ia vlente as të përmendej nëse vini nga një vend ku saktësia e kohës nuk është prioritet, por në Zvicër, e cila gjithmonë është krenuar me përpikmërinë e rrjetit të saj hekurudhor, ky lajm është shqetësues.

Në tetor, për shembull, përpikëria, e cila tregon numrin e trenave që udhëtonin me më pak se tre minuta vonesë, ishte 90.6 për qind në gjithë rrjetin.

Hekurudhat Federale Zvicerane (SBB) ia atribuojnë këtë gjendje të dhimbshme mungesës së mekanikës, ndërprerjeve të energjisë dhe dyerve me defekt.

“Nga pikëpamja strukturore, nuk ka shumë për të përmirësuar. Hekurudha është një mjedis teknik. Funksionimi pa të meta hekurudhore nuk është i mundur”, sipas David Fattebert, kreu të programit të përpikmërisë së SBB.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme