Covid-19 në Indi: Spitalet kërkojnë ndihmë ndërsa shumë pacientë vdesin

Prishtinë | 03 Maj 2021 | 08:14 | Nga Ekonomia Online

Spitalet në Delhi po vazhdojnë të dërgojnë mesazhe për furnizime emergjente me oksigjen, duke paralajmëruar që pacientët janë në rrezik.

Kriza filloi dy javë më parë por nuk u treguan shenja të zbutjes.

Të paktën 12 pacientë, përfshirë një mjek, vdiqën kur një spital i shquar mbaroi me oksigjen të shtunën. Jashtë spitaleve, familjet e pacientëve që nuk mund të gjejnë një shtrat po përpiqen të kapin ndihmojnë,  ndonjëherë duke qëndruar në radhë deri në 12 orë.

Disa spitale të mëdha në Delhi janë duke u mbështetur në furnizimet e përditshme të oksigjenit, por ata nuk po marrin aq sa të mbajnë disa si rezervë në rast urgjence.

Një mjek e përshkroi situatën si të frikshme, duke shpjeguar: “Pasi të keni konsumuar rezervuarin tuaj kryesor, nuk ka asgjë për t’u rikthyer”.

Situata është akoma më e keqe në spitalet e vogla që nuk kanë rezervuarë dhe duhet të mbështeten në cilindra të mëdhenj.

Dhe kriza e oksigjenit vjen ndërsa rastet e koronavirusit vazhdojnë të rriten.

Vetëm Delhi raportoi më shumë se 20,000 infeksione të reja dhe 407 vdekje të dielën, transmeton Klan Kosova.

Të ngjashme