Emergjencë në Londër, spitalet s’garantojnë kujdes për rastet me Covid-19

Prishtinë | 08 Jan 2021 | 18:41 | Nga Ekonomia Online

Përhapja e COVID-19 në Londër “ka dalë jashtë kontrolli”, sipas kryebashkiakut Sadiq Khan, që ka shpallur “incident madhor”.

Shkalla e infektimeve me koronavirus në Londër ka tejkaluar shifrën prej 1000 rastesh për 100 mijë banorë, bazuar në të dhënat e fundit të Shërbimit Publik të Shëndetit në Angli.

Gjithsesi, Zyra Kombëtare e Statistikave ka përllogaritur së fundmi se një në 30 londinezë ka koronavirus.

“Incident madhor” është çdo emergjencë që kërkon zbatimin e aranzhimeve të posaçme nga një apo të gjitha shërbimet e emergjencës. Kjo do të thotë se shërbimet e emergjencës dhe spitalet nuk mund të garantojnë nivelin normal të përgjigjes.

Aktualisht, janë më shumë se 7000 persona të hospitalizuar me COVID-19, në Londër, ka thënë kryebashkiaku. Kjo përbën rritje prej 35 për qind krahasuar me pikun e pandemisë në prill.

Të ngjashme