Franca me kujdes feston Ditën Kombëtare

Prishtinë | 14 Kor 2021 | 15:45 | Nga Ekonomia Online

Franca festoi festën e saj kombëtare të mërkurën me mijëra trupa që marshuan në një paradë në Paris, aeroplanët luftarakë që zhurmuan sipër dhe partitë tradicionale anembanë vendit, pasi ngjarjet e vitit të kaluar u zvogëluan për shkak të frikës nga virusi.

Këtë vit këto frikë janë ende në përgjim, por qeveria vendosi të vazhdojë me paradën në Champs-Elysees gjithsesi, si pjesë e një përpjekje më të gjerë për t’u kthyer në aktivitetin para-pandemik.

Drejtues të paradës ishin anëtarët e një force evropiane të drejtuar nga francezët që luftonin ekstremistët në Mali dhe rajonin përreth Sahel, raporton AP, transmeton Klankosova.tv.

Macron njoftoi javën e kaluar se Franca po tërheq të paktën 2,000 trupa nga rajoni për shkak të kërcënimeve në zhvillim dhe duke përqendruar më shumë përpjekje në forcën shumë-kombëtare Takuba në vend.

Të ngjashme