Franca mund të zhvillojë një referendum për të trajtuar ndryshimet klimatike

Prishtinë | 12 Jan 2020 | 16:05 | Nga Ekonomia Online

Ndryshimet në referendum duhet të miratohen nga Asambleja Kombëtare dhe Senati, ka bërë të ditur Emmanuel Macron

Presidenti francez, tha se Franca mund të zhvillojë referendum lidhur me ndryshimeve klimatike, në përpjekje që të ndalojë protestat e vazhdueshme për këtë çështje.

Këtë njoftim, Macron e bëri pasi u takua me rreth 150 zyrtarë në Këshillin Ekonomik, Social dhe Mjedisor në Paris dhe diskutoi hapat e mundshëm, që mund të merren drejt ndryshimit të klimës.

Ai tha se ndryshimet në referendum, duhet të miratohen nga Asambleja Kombëtare dhe Senati, ndërsa çdo ndryshim në këtë çështje, do të hyjë në fuqi, nëse miratohet publikisht. Macron, gjithashtu vuri në dukje, se rritja e kostos së karburantit, që filloi protestën ishte “gabim”.

Protestat e Jelekëve të Verdhë, që filluan më 17 nëntor të vitit 2018 në reagim ndaj rritjes së kostove të karburantit dhe padrejtësisë ekonomike, më vonë zgjeruan në trazira vdekjeprurëse kundër qeverisë.

Shumica e protestuesve përdorin jelekët e verdhë, pjesë e komandës standarde të sigurisë në makinat franceze, për t’i bërë anëtarët më lehtë të dukshëm./T 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme