Franca zbut masat për të ndihmuar shkollat dhe udhëtimin

Prishtinë | 03 Maj 2021 | 15:00 | Nga Ekonomia Online

Fëmijët francezë janë kthyer në shkolla dhe udhëtimet brenda vendit janë të lejuara tash, ndërsa Qeveria e Francës ka zbutur masat pas mbylljes së tretë që kishte aplikuar për të ndaluar përhapjen e koronavirusit, raporton BBC.

Qytetarët tash e kanë të lejuar të udhëtojnë kudo nëpër Francë, ndryshe kur ishte mbyllja e u lejohej udhëtimi vetëm 10 kilometra larg shtëpisë.

Ata më nuk kanë nevojë të mbajnë një formë me arsye për udhëtim.

Mbyllja e tretë, që ishte pak më e butë se dy të parat, hyri në fuqi në mars.

Ndërkohë autoritetet franceze kanë vendosur të mbajnë në fuqi orën policore.

Ora policore është në fuqi nga ora 19:00 deri në ora 06:00 në gjithë Francën dhe çdo shkelje rezulton me gjobë 135 euro.

Sipas planit të Qeverisë, faza e ardhshme e zbutjes së masave do të jetë më 19 maj, kur ora policore pritet të shtyhet nga ora 21:00 deri në ora 06:00, ndërsa do të lejohen shërbime në ambiente të jashtme në kafene e restorante, si dhe tifozët do të lejohen të kthehen në arena sportive.

Franca aktualisht po regjistron rreth 25 mijë raste të reja ditore me koronavirus, ndërsa numri i rasteve të pacientëve në kujdes intensiv ka rënë përfundi 5600.

Të ngjashme