Helikopterët u dërgojnë ujë lopëve të etura në Zvicër

Prishtinë | 23 Kor 2022 | 14:11 | Nga Ekonomia Online

Thatësira po ndikon gjithashtu në disa kullota të vështira për t’u aksesuar në rajonin Gruyère, ku helikopterët tani po transportojnë ujë te lopët e etura, përcjell albinfo.ch.

Ky mision është i një rëndësie të madhe, pasi gjedhët reagojnë ndaj etjes duke “shfaqur nervozizëm”, tha Frédéric Ménétrey, drejtor i Dhomës lokale të Bujqësisë.

Helikopterët ulin kova plot me ujë në kullota, ku fermerët ua shpërndajnë bagëtive.

Lopët e Gruyère janë veçanërisht të rëndësishme për rajonin, pasi ato sigurojnë qumështin e përdorur për të bërë djathin me emër.

Kjo histori ka një ndjenjë déjà-vu: në vitin 2015 helikopterët e ushtrisë zvicerane fluturuan në Francë për të “vjedhur” ujin nga një liqen lokal për të shuar etjen e lopëve në anën zvicerane të kufirit.

Dhe, një skenar disi i ngjashëm ndodhi në vitin 2018, kur helikopterët e ushtrisë në fakt transportuan me ajër bagëtitë e vjetra dhe të plagosura, një nga një, për t’i sjellë në kullota më të ulëta.

Të ngjashme