Japonezi blen peshkun në vlerë të 2.8 milionë eurove

Prishtinë | 05 Jan 2019 | 14:00 | Nga Ekonomia Online

Një japonez i cili është i pasionuar pas peshkut tuna, ka thyer një rekord të ri, ai ka blerë tuna 278 kilogramëshe, në vlerë të 2.8 milionë eurove në një ankandë të peshkut.

Japonezët hanë më shumë tuna se çdo komb tjetër, dhe është një përbërës kyç në sushi.

Tuna blu mund të jetojë deri në 40 vjet dhe ka shpejtësi që i ndihmon ata të emigrojnë mijëra kilometra nëpër oqeane.

Por është gjithashtu një specie e rrezikuar dhe rezervat kanë rënë me më shumë se tetëdhjetë për qind që nga vitet 1970.

Përkundër kësaj Japoni u përpoq, por nuk arriti të rriste peshën e peshkimit të specieve me 15 përqind vitin e kaluar.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme