Jeta nën rrezik konstant e ateistëve të Nigerisë

Prishtinë | 23 Sht 2018 | 08:07 | Nga

Mohimi i Zotit mund të jetë një punë e rrezikshme në Nigeri, shtet ky ku feja përbën ritmin e jetës.

Ateizmi, i konsideruar nga shumëkush si blasfemi, është kryesisht një lëvizje që vepron nga “nëntoka” në këtë vend afrikan, por po i josh gjithnjë e më shumë gjeneratat e reja, shkruan “Al-Jazeera”, transmeton “Koha Ditore”.

Duke qenë një vend i besimtarëve të devotshëm, ateistët në Niger e kanë vetëm një hapësirë të lirë komunikimi mes vete, nëpërmjet grupeve speciale në aplikacionin “WhatsApp”, por kur u duhet të ndajnë ide nëpër rrjetet e tjera sociale atyre u duhet të përdorin pseudonime.

Kjo ngase popullata nigeriane prej afro 200 milionë banorësh edhe pothuajse krejtësisht e ndarë në mes të myslimanëve dhe të krishterëve teksa besimet e tjera shtypen.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme