Kardinali George Pell shfaqet në gjykatë për akuza të ngacmimeve seksuale

Prishtinë | 05 Mar 2018 | 09:18 | Nga

Kardinali George Pell është kthyer në një gjykatë australiane për një seancë që do të përcaktojë nëse ai është fajtor për sulme seksuale.

Kleriku katolik, 76 vjeçar, ka mohuar fuqimisht atë që policia i ka përshkruar si akuza historike nga “ankuesit e shumtë” në shtetin e Viktorias, njofton Klan Kosova.

Sipas BBC, ai do të deklarojë pafajësinë për të gjitha akuzat, tha avokati i tij vitin e kaluar.

Seanca gjyqësore në Melburn pritet të zgjasë për një muaj. Pjesa më e madhe e paraqitjes së tij do të jetë e mbyllur për publikun dhe mediat.

Kardinalit Pell iu dha një shoqërim policor në Gjykatë e Melburnit të hënën, ndërsa u panë dhjetëra përfaqësues të mediave dhe ata që kalonin vijën e shikimit.

Brenda, avokati i tij, Robert Richter QC, akuzoi policinë për hetimin e kardinalit me një “prezumim të fajit”.

Figura më e vjetër katolike e Australisë konsiderohet zyrtari i tretë në Vatikan, ku është përgjegjës për financat e Kishës.

Vitin e kaluar, Kardinali Pell u pushua nga Vatikani për të luftuar akuzat ndaj tij për sulme seksuale në Australi.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme