Madridi kërkon mobilizimin e forcave shtesë në luftën kundër COVID-19

Prishtinë | 24 Sht 2020 | 20:46 | Nga Ekonomia Online

Qeveria rajonale e Madridit është e vendosur të kërkojë urgjentisht dërgimin e ushtarëve, oficerëve të policisë dhe mjekëve në kryeqytetin spanjoll, për shkak të një rritje të madhe të infeksioneve të reja të COVID-19.

“Ushtria do të punësohet për qëllime logjistike, forca shtesë policore janë të nevojshme për të zbatuar kufizimet dhe mjekëve u kërkohet kujdesi mjekësor”, tha nëpërmjet një videoje qeveria lokale.

Kreu rajonal, Isabel Diaz Ayuso njoftoi të premten aplikimin e kufizimeve të mëtejshme në kryeqytetin spanjoll, në krye të bllokimeve lokale në fuqi në 37 rrethe të qytetit, plus kufizime të mëtejshme në komunitetet pranë kryeqytetit

Të ngjashme