Në Gjermani hynë rreth 100 mijë persona deri në muajin shtator

Prishtinë | 10 Tet 2018 | 13:03 | Nga Ekonomia Online

Deri në muajin shtator të vitit 2018 raportohet që në Gjermani të kenë hyrë 100.000 refugjatë.

Sipas kontratës së koalicionit CDU-CSU, brenda vitit në Gjermani kanë të drejtë të hynë 220.000 persona nga gjitha vendet e botës.

Kryesisht emigrantët vijnë nga vendet që kanë konflikte: Siria, Palestina, Afganistani.

Der Spiegel shkruan se ky numër mbeti “neto” sepse numri i refugjatëve ishte shumë herë më i madh.

“Neto“do të thotë aplikantët e rinj minus deportimet, riatdhesimet dhe largimet vullnetare.

Ministri i Brendshëm Horst Seehofer, shpreson se të mos kalohet pragu prej 200.000 persona brenda viti.

“ Në muajin nëntor dhe dhjetor në vendin tonë hynë më pak njerëz. Presim që pragu i lejuar nga koalicioni qeverisës, të mos e kaloj numrin 200.000”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme