Në mesin 15 mijë radikalëve islamikë, 2 000 fëmijë

Prishtinë | 12 Tet 2016 | 14:00 | Nga

Policia franceze tha se 15.000 radikalëve islamikë sa i ka në vend, 2000 janë fëmijë. Në mesin e tyre mosha më e re e fëmijëve është 11. Kjo bazë të dhënash është bërë në mars të vitit të kaluar, pas sulmit në Charlie Hebdo dhe në një dyqan hebraik në Paris, përcjell albinfo.ch.

Por, kjo nuk e ka penguar sulmin në Paris që vrau 130 njerëz në nëntor dhe sulmin në Nisë, ku 86 njerëz u shkelen në korrik. Që nga dhjetori 2014, vendi kishte regjistruar 21 sulme.

Njerëzit të cilët janë në këtë listë banojnë në periferi të qyteteve, ose janë kriminelë të drogës dhe alkoolit. Kryesisht meshkujt janë mes 18 dhe 25 vjet. Që nga janari 355 vetë u arrestuan në lidhje me rrjetet terroriste.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme