BE: Një gjyqtar i pavarur po heton akuzat e Simmons për EULEX-in

Prishtinë | 16 Nën 2017 | 13:30 | Nga

Maja Kocijançiç, zëdhënëse e përfaqësuese së lartë të BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, ka thënë se BE-ja njëkohësisht edhe EULEX-i kanë zero tolerancë për akuzat dhe për sjellje të pahijshme të të gjithë anëtarëve të misionit.

Sipas saj akuzat janë hetuar dhe raportuar në bordin disiplinues.

“Akuzat janë hetuar nga një gjyqtar i pavarur dhe disa nga të gjeturat janë pranuar në bordin disiplinues dhe dua të theksoj se të gjitha procedurat e parapara në kod janë ndjekur me përpikëri. Nuk mund të flas enkas për ndonjë akuzë dhe për hetimet që po vazhdojnë”, ka thënë Kocijançiç.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme