Nxënësit me nevoja të veçanta “mund të mos kthehen në shkolla” në Angli

Prishtinë | 04 Sht 2020 | 12:49 | Nga Ekonomia Online

Kërkimet sugjerojnë se rreth njëzet mijë fëmijë me nevoja të veçanta arsimore dhe aftësi të kufizuara në Angli nuk kanë gjasa të kthehen në shkollë për shkak të shqetësimeve të sigurisë.

“Zyrtarët dhe prindërit na thanë në mënyrë të përsëritur se ndiheshin të harruar”, tha për Guardian, Amy Skipp, drejtoresha e Ask Research.

“Mesazhet nga qeveria dhe udhëzimet e lëshuara kanë qenë të hutuara për fëmijët me nevoja të veçanta, të cilët u përballën me një situatë të pamundur gjatë muajve të fundit”.

Sipas raportit, drejtorët vlerësuan se një mesatare prej 14 për qind e nxënësve mund të mos kthehen këtë muaj, me pothuajse dy të tretat e 510 prindërve të anketuar të shqetësuar për sigurinë e fëmijëve dhe një e treta e shqetësuar për pamundësinë e nxënësve të dërgimit për t’iu përmbajtur praktikës së sigurt dhe distancimi shoqëror, transmeton Telegrafi.

Drejtorët e shkollës po parashikojnë që duhet të bëjnë ndryshime të rëndësishme në programin mësimor për të akomoduar masa më të gjera të coronavirusit, duke përfshirë më pak aktivitete dhe orët e reduktuara të kontaktit.

Qeveria britanike ka konfirmuar për BBC-in se kishte dhënë “udhëzime specifike mbi masat që duhet të vendosin shkollat speciale dhe mjediset e tjera të arsimit special për të mbajtur fëmijët dhe stafin sa më të sigurt të jetë e mundur”.

“Gjatë gjithë pandemisë ne kemi punuar me shkolla dhe këshilla për të ndihmuar në mbështetjen e fëmijëve me nevoja të veçanta arsimore dhe aftësi të kufizuara, duke kërkuar që shkollat të qëndrojnë të hapura”, tha një zëdhënës i Departamentit për Arsimin. 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme