OKB voton që Republika Çeke ta zëvendësojë Rusinë në Këshillin e të Drejtave të Njeriut

FILE - Representatives voting in favor of a resolution raise their hands during a U.N. Security Council meeting on the Russian invasion of the Ukraine, Friday Feb. 25, 2022 at U.N. headquarters. Two days into Russia's attack on Ukraine, a majority of U.N. Security Council members voted to demand that Moscow withdraw. But one thing stood in their way: a veto by Russia itself. Proposals to change the council's structure or rein in the use of vetoes have sputtered for years. But this time, a new approach appears to be gaining some traction. (AP Photo/John Minchillo, File)
Prishtinë | 10 Maj 2022 | 18:26 | Nga Ekonomia Online

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së ka votuar që Republika Çeke të zëvendësojë Rusinë në organizmin kryesor të të drejtave të njeriut të organizatës botërore pas pezullimit të Moskës mbi akuzat për shkelje të të drejtave nga ushtarët e saj në Ukrainë.

Republika Çeke ishte kandidati i vetëm për vendin në Këshillin e të Drejtave të Njeriut prej 47 anëtarësh.

Vendet në panelin me bazë në Gjenevë janë të ndara midis grupeve rajonale dhe një zëvendësim për Rusinë duhej të vinte nga një vend i Evropës Lindore, raporton Sky News.

Në votimin e fshehtë të së martës, 180 nga 193 anëtarët e Asamblesë së Përgjithshme depozituan fletëvotimet, ku rezultati ishte 157 vende në favor të Republikës Çeke dhe 23 abstenime.

Asambleja miratoi një rezolutë të iniciuar nga ShBA-ja më 7 prill për të pezulluar Rusinë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut.

Të ngjashme