Opozita e Venezuelës kërkon përkrahje globale

Prishtinë | 09 Maj 2019 | 16:43 | Nga Ekonomia Online

Anëtarë të opozitës së Venezuelës po kërkojnë nga komuniteti ndërkombëtar që të dënojnë arrestimin e deputetëve në shtetin e kapluar nga kriza.

Antonio Ecarri është opozitar nga Venezuela por për momentin qëndron në Spanjë. Ai tha të enjten që arresti i zëvendës presidentit të kuvendit, Edgar Zambrano dhe akuzat ndaj shumë opozitarëve të tjerë janë një përpjekje për të heshtur popullin e Venezuelës.  

“Indiferenca nuk është një opsion”, thotë Ecarri prej Madridit.

Ai është shoqruar nga Euduro Gonzalez, një deputet i Venezuelës që është në ekzil. Gonzales thotë që grupi i kontaktit i drejtuat prej Bashkimit Evropian duhet që të merrë çështjen e Venezuelës me seriozitet.

Edhe pse ky grup konsideron qëllimin e opozitës për zgjedhje të lira dhe të drejta në Venezuelë si të drejtë. Por ata konsiderojnë qeverinë e Nicolas Maduro si anëtarë të nevojshëm të një koalicioni që do mundësonte një tranzicion të qetë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme