Parlamenti gjerman miraton ligjin për një kategori të re gjinore

Prishtinë | 14 Dhj 2018 | 18:55 | Nga Ekonomia Online

Parlamenti i Gjermanisë miratoi një ligj, që i jep mundësi gjinisë së tretë në dokumentet zyrtare, për njerëzit që nuk e identifikojnë veten si mashkull ose femër, apo që janë të lindur me ndonjë anomali në anatominë seksuale.

Qeveria gjermane në gusht e miratoi vendimin për të përfshirë gjininë e tretë në certifikata të lindjes dhe dokumente tjera, raporton Reuters.

Të dyja dhomat e parlamentit e votuan ligjin e ri.

Komuniteti LGBT tha se masa e re nuk mjafton, pasi ata duan ligje të reja. për ta bërë më të lehtë për njerëzit që nuk e identifikojnë gjininë, ta ndryshojnë atë në dokumentet zyrtare.

Kategoria e re gjinore, u miratua pasi Gjykata Kushtetuese Federale iu bëri thirrje ligjvënësve të miratojnë legjislacionin.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme