Pavarësisht kundërshtive të Trump, FED rrit normën e interesit

Prishtinë | 20 Dhj 2018 | 08:07 | Nga Ekonomia Online

Rezerva Federale Amerikane, ka ngritur përsëri normat e interesit përkundër paralajmërimeve të Donald Trump kundër kësaj lëvizjeje.

Zyrtarët në bankën qendrore të SHBA votuan për të ngritur normën bazë të interesit të Federatës në 0.25%, në një interval objektiv prej 2.25% -2.5%, njofton Klan Kosova.

Por ata gjithashtu thanë se rritjet e ardhshme mund të vijnë me një ritëm më të ngadalshëm mes shqetësimeve rreth rritjes globale.

Ajo vjen pasi presidenti amerikan të martën paralajmëroi Rezervën Federale kundër “një gabimi tjetër” në ngritjen e normave duke e nxitur atë në vend që të “ndjejë tregun”.

Ai gjithashtu i kërkoi bankës të mos hynte në pah një program stimulues shumë-miliard dollarësh të sjellë pas krizës financiare.

Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump i cili caktoi kryetarin e Fed, Jerome Poëell – ka fajësuar vazhdimisht bankën qendrore për tregje të pazgjidhura dhe ka hedhur poshtë analistët të cilët citojnë faktorë të tjerë, si rritja e tarifave të tregtisë.

Por vërejtjet e tij kanë vënë presion mbi Federatën, pasi presidentët në përgjithësi shmangin kritikimin e bankës publike, nga frika e politizimit të institucionit, njofton Klan Kosova.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme